Použité suroviny receptu Piškotový řez s želatinou:
5 vajec
| 150 g polohrubé mouky
| 150 g cukr krystal
| 1 prášek do pečiva
| 1 dcl oleje
| 1 kompot
| 2 balíčky želatiny
| 1 máslo
| 1 vanilkový pudink
| 1/2 l mléka
Postup přípravy receptu Piškotový řez s želatinou:
Oddělíme žloutky od bílků. Šleháme bílky a do nich postupně přidáme cukr, žloutky a olej. Nakonec opatrně vmícháme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Pečeme na vymaštěném a moukou vysypaném plechu.
Než vychladne piškot, připravíme si z 1/2 l mléka pudink a jednoho másla krém.
Krém slabě namažeme piškot. Na krém naskládáme ovoce dle chuti. Může být buď čerstvé ovoce nebo kompot.
Podle návodu na sáčku si připravíme želatinu a tou zalijeme ovoce .