Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Vánočka na více způsobů:
500 g polohrubé mouky
| 30 g droždí
| 100 g pískového cukru
| 1 dcl mléka
| 150 g Rama Creme Bonjour máslová pochoutka
| 1 vejce
| 2 žloutky
| špetku soli
| 1 sáček vanilkového cukru
| 1/4 l Rama Cremefine na šlehání
| 1 špetku muškátového oříšku
| 1 špetku hřebíčku
| 1 hrst rozinek
| 1 hrst mandlí
Postup přípravy receptu Vánočka na více způsobů:
Mouku prosijeme a dáme na teplé místo nahřát. Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme část cukru a malé množství vlahého mléka a mouky. Zamícháme a necháme náležitě vykynout. Do mouky vlijeme rozpuštěnou Ramu, přidáme vejce, žloutek, sůl a malé množství nastrouhaného koření, cukr a vanilkový cukr. Vlijeme vykynutý kvásek a dle potřeby vlažnou Ramu Cremefine. Vše důkladně mícháme tak dlouho, dokud se na těstě netvoří "puchýře" a nelepí se na vařečku. Nakonec vmícháme dle chuti drcené mandle, rozinky a pokrájené kandované ovoce. Nádobu s těstem zakryjeme a necháme dobře vykynout. Poté těsto rozdělíme na 9 dílů. Spodní část spleteme ze 4 dílů, střed ze 3 dílů a vrchní část stočíme ze dvou. Vánočku potřeme směsí žloutku a mléka. Přizdobíme mandlemi a dáme na vymazaný plech, kde necháme vánočku ještě vykynout. Nakonec zvolna upečeme ve vyhřáté troubě do zlatohněda.
Fotky receptu Vánočka na více způsobů:
Fotky vložil: Natural,hlouskova,Torta,Nandiči,kozaroza