1 jarní cibule
| 1 menší červená kapie
| 2 menší slovenské papriky
| 50 g másla
| 3 rajčata
| 2 celá vejce
| 200 g slovenského salámu
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 špetka pálivé papriky
Postup přípravy receptu Obyčejné lečo:
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku přidáme na kostky nakrájený salám nebo párky a dozlatova opečeme. Pak přidáme nakrájenou papriku a dusíme ji pod pokličkou do měkka. Připravená pokrájená rajčata, vejce, sůl, pepř a špetku pálivé papriky přidáme na závěr a zamícháme. Ihned po sražení vajec odstavíme z plotny. Podáváme třeba s restovanými bramborami nebo s chlebem.
Já rajčata na lečo loupu, pak je nakrájím na drobno. Vodu, kterou pustí sliji a vypiji.
Pak není lečo tak vodnaté. Vajíčka usmažím zvlášť a do leča je přimíchám.