Vložil: | paji |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Okoun na kmíně s pórkem a pažitkou:
8 ks okounů
| 2 lžíce hladké mouky
| 5 lžic másla
| 1 ks pórku
| podle potřeby: sůl, pepř, kmín, vývar z Masoxu, pažitka
Postup přípravy receptu Okoun na kmíně s pórkem a pažitkou:
Okouny ponoříme asi na 5 minut do horké vody, abychom z nich snáze stáhli kůži. Osolíme je, opepříme, poprášíme moukou, okmínujeme a zvolna opečeme na pánvi na rozehřátém másle asi 5 minut z každé strany. Po té ryby vyjmeme, vypečenou šťávu z pánve zalijeme vývarem z Masoxu, přidáme nadrobno pokrájený pórek a šťávu asi 10 minut povaříme na mírném plameni. Ryby na závěr posypeme bohatě nadrobno nasekanou pažitkou a podáváme s opečenými brambory.
Fotky receptu Okoun na kmíně s pórkem a pažitkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!