Použité suroviny receptu Ostružinový koláč s drobenkou:
500 g pol. mouky
| 175 g cukru
| 300 g rozpuštěného másla
| několik kapek citronové tresti
| špetka soli
| 500 g ostružin
| 150 g másla
| 150 g cukru
| 4 ks vejce
| 750 g nízkotučného tvarohu
| několik kapek citronové tresti
| pudingový prášek
| balení sekaných pistácií
| moučkový cukr
Postup přípravy receptu Ostružinový koláč s drobenkou:
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Mouku smícháme s cukrem, citrónovou trestí a solí. Přidáme rozpuštěné máslo a ručním mixérem uhněteme drobenku. Polovinu dáme na vymaštěný plech, přitlačíme a 10 minut předpékáme v troubě.
Ostružiny omyjeme a necháme okapat. Promísíme máslo, cukr a citrónovou tresť. Postupně vmícháme vejce. Nakonec přimícháme do krému tvaroh a pudinkový prášek.
Na vychlazený koláč stejnomerně rozdělíme ostružiny a pokryjeme tvarohovým krémem. Posypeme zbylou drobenkou. Koláč pečeme dozlatova asi 40 minut. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout.
Nakonec poprášíme moučkovým cukrem a posypeme sekanými pistáciemi. Ostružinový koláč s drobenkou rozkrájíme na 16 kousků a podáváme.