2,5 dl vody
| špetka soli
| 100 g tuku
| 160 g hladké mouky
| 1,5 dl smetany ke šlehání
| 1 vanilinový cukr
| drobné ovoce
| 80 g čokolády na vaření
| 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu Ovocné větrníčky:
V hlubší pánvi přiveďte vodu k varu, osolte, přidejte tuk a vařte, dokud se tuk nerozpustí. Za stálého míchání přisypávejte hladkou mouku a vařte, dokud se těsto nepřestane lepit na vařečku a pánev. Do vlažného těsta elektrickým šlehačem všlehejte jedno vejce a šlehejte, dokud se objem nezdvojnásobí. Na vymaštěný plech dále od sebe tvořte lžící hromádky těsta a ve vyhřáté troubě pečte aspoň 10 minut bez otvírání trouby, aby těsto nekleslo. Vlažné je překrojte na polovinu a po vychladnutí naplňte šlehačkou ušlehanou s vanilínovým cukrem a omytým ovocem. Šlehačkou ozdobte i vrch a pokapte rozehřátou čokoládou a máslem.
Fotky receptu Ovocné větrníčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!