2 porce kuře nebo kuřecí kytky
| voda
| sůl
| 1 ks cibule vcelku i nakrájená
| pepř
| sádlo
| lžička mletá sladká paprika
| smetana sladká, zakysaná nebo ke šlehání v sáčku
| mouka - dávám polohrubou
| ocet na dochucení
Postup přípravy receptu Paprikáč:
Uvaří se kuře nebo kuřecí kytky jako polévka v hrnci- voda, sůl, cibule. Případně pepř, masox. Do kastrolu dát rozpusit sádlo, pak nakrájenou cibulku - jak sežloutne přidat malou lžičku mleté sladké papriky. Zamíchat a za chvilku (aby se paprika nespálila a nebyla hořká) a nalít polévku z masa a 5 minut zhruba povařit. Pak přecedit třeba zpátky do toho hrnce. Maso mezitím dáme na velký talíř. Do té polévky dáme švrlku- smetanu s pár lžicemi pol.mouky - podle množství polévky, podle toho jak chcete hustou máčku. Pro 2 lidi bude a asi 1 litr polévky bude asi stačit 2 lžíce mouky. Případně dohustit voda s moukou nebo zředit. Nebo se může zahustit švrlkou voda s moukou a pak přidat smetanu. Popř. přisolit, přidat masox. Nakonec radši až po uvaření přidat trošku octa dle chuti. Maso - obrat kože apod. a nakrájet na kousky. Dát buď zrovna do omáčky nebo až na talířku zalít omáčkou.
Fotky receptu Paprikáč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!