Použité suroviny receptu Párty polévka s miniknedlíčky, karamelizovanou cibulí a parmezánem:
Na knedlíčky:
| 1 plátek toustového chleba
| 2 lžíce mléka
| 250 g mletého vepřového masa
| 1 menší rozmačkaný stroužek česneku
| 2 lžíce strouhaného parmezánu
| 1 žloutek
| 1 lžička soli
| 2 lžíce sekané zelené petrželky
| dle potřeby: hladká mouka na pomoučnění rukou při tvoření knedlíčků
| 1 lžíce oleje na smažení
| Na polévku:
| 3 lžíce olivového oleje
| 2 velké cibule
| 700 ml dobrého vývaru
| 3 lžíce parmezánových hoblinek
Postup přípravy receptu Párty polévka s miniknedlíčky, karamelizovanou cibulí a parmezánem:
Rozehřejte olej a přidejte na plátky pokrájenou cibuli. Za stálého míchání smažte, dokud cibule nezhnědne a nezkaramelizuje. Pak ji odložte stranou.
Toustový chléb natrhejte na kousky a zalijte mlékem. Nechte chvíli změknout, pak rozmačkejte vidličkou a přidejte všechny ostatní ingredience na masové knedlíčky kromě mouky a oleje. Pomocí pomoučněných rukou vytvořte malinké, jen asi 1,5 cm velké knedlíčky, které pak do hněda osmahněte ze všech stran na oleji.
Ohřejte vývar a přidejte do něj knedlíčky i cibuli. Rozdělte do misek a posypte parmezánovými hoblinkami.
TIP: Masové kuličky i cibuli lze připravit až 2 dny předem a uchovávat v ledničce. Pak už jen stačí všechno prohřát ve vývaru.
Fotky receptu Párty polévka s miniknedlíčky, karamelizovanou cibulí a parmezánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!