Použité suroviny receptu Pečené kuře s petrželkovou omáčkou a mandlemi:
1 kuře
| 200 ml vývaru z kuřete
| 2 lžíce másla
| plátek toast. bílého chleba
| sůl a drcený černý pepř
| 1 citrón
| 2 lžíce sekaných mandlí
| 1 cibule
| oliv. olej
| 4 listy šalvěje
| hrst petrželky
| 2 str. česneku
Postup přípravy receptu Pečené kuře s petrželkovou omáčkou a mandlemi:
Máslo promícháme se lžičkou drceného pepře. Pod kůži na prsou kuřete a vetřeme většinu pepřem ochuceného másla a vložíme šalvějové listy. Citrón rozčtvrtíme a vsuneme jej do břišní dutiny kuřete. Stehna příčně nařízneme ostrým nožem, aby se dobře propekla. Zbytkem ochuceného másla potřeme zbytek kuřete na povrchu. Nakonec maso osolíme a vložíme do pekáče. Pečeme asi 75 minut.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky, drobně nasekanou cibuli, rozdrobený chleba a mandle. Smažíme do zezlátnutí asi 5 minut. Vše přesuneme do mixéru, přidáme petržel, pepř a kuřecí vývar. Rozmixujeme a vrátíme do pánve. Podle chuti osolíme a prohřejeme.
Fotky receptu Pečené kuře s petrželkovou omáčkou a mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!