Vložil: | Vydrysek |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečený bůček :
1kg bůčku s kůží
| kmín
| sůl
| voda na podlévání
Postup přípravy receptu Pečený bůček :
Vepřový bůček rozdělíme na pásy asi 10 až 15 centimetrů široké, opláchneme a posolíme jen z vnitřní stran - kůži nesolíme. Takto upravené maso položíme kůží na nasekané vepřové kosti narovnané na pekáči, podlijeme vařící vodou a pečeme v rozpálené troubě. Když je maso (vrchní část) zabarvená do zlatova, obrátíme bůček kůží navrch. Měkkou kůži nakrájíme na úzké plátky, okořeníme, posolíme a dopečeme bez podlévání. Solením se kůže vysuší a stane se křehkou. Pečený bůček podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a doplníme hlávkovým zelím.
Fotky receptu Pečený bůček :
Fotky vložil: berunaa,sylver,Natural,jirajanka,martikam,zanedz,BADAČA,damami