Postup přípravy receptu Pikantní bůček:
Vepřový bůček uvaříme v osolené vodě s oloupaným, pokrájeným česnekem, celým pepřem a bobkovým listem doměkka.
Mezitím si připravíme pastu: Do misky prolisujeme česnek, přidáme mletý pepř, kari koření, sladkou mletou papriku, grilovací koření, sůl, worcesterskou omáčku a sójovou omáčku. Důkladně promícháme a směsí potřeme uvařený bůček ze všech stran.
Bůček pak pečlivě zabalíme do alobalu, necháme vychladnout a pak jej vložíme na 7 dnů do chladničky. Před podáváním bůček vybalíme z alobalu a nakrájíme na šikmé plátky.
Pikantní bůček podáváme s čerstvým chlebem, kdo chce může si bůček potřít hořčicí, případně obložit sladkokyselou sterilovanou okurkou.