Vložil: | Lucinka88 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikantní krevety:
1 stroužek česneku
| 2 lžička krevelové pasty
| 1 cm čerstvého zázvoru nakrájeného na plátky
| 4 čerstvé čili papričky zbavené semen a nakrájené nadrobno
| 4 lžíce kukuřičného oleje
| 4 nakrájené jarní cibulky
| 1 zelená paprika zbavená semen a nakrájená na nudličky
| 400 g nakrájených rajčat z konzervy
| 1 lžíce hnědého cukru
| ¼ hrnku vody (možno vynechat)
| 350 g vyloupaných uvařených krevet (lze nahradit krabím masem)
| 3-4 jarní cibulky na ozdobu (nakrájenou uložit do ledové vody, aby neovadla)
Postup přípravy receptu Pikantní krevety:
1.česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a společně s krevetovou pastou, zázvorem a čili papričkami rozmělníme v keramickém hmoždíři. V předehřátém woku nebo na hluboké pánvi rozehřejeme olej a na středně silném ohni na něm opékáme za stálého míchání zhruba minutu kořenící pastu. Nesmí zhnědnout, aby nebyla hořká.
2.přidáme jarní cibulky a zelenou papriku a za stálého míchání je opékáme 5 min.. Potom vmícháme rajčata a cukr a za stálého míchání je přivedeme k varu. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji vodou. Omáčku zvolna dusíme 5 min.
3.do omáčky vmícháme krevety a vaříme je 4 min.. Zatím nakrájíme ostrým nožem na nudličky jarní cibulky na ozdobu. Pokrm rozdělíme do misek, ozdobíme jarními cibulkami a ihned podáváme.
Fotky receptu Pikantní krevety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!