Vložil: | Petulin |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Piti:
200 - 250 g skopové plece
| 2 cibule
| 1 rajče
| 3-4 zakavkazské slívy
| 1-2 brambory
| 20 g hrachu
| 4 celé pepře
| 1 lžíce sekané natě koriandru, sekané petrželky, sekané mateřídoušky
| 0,1 g šafránu
Postup přípravy receptu Piti:
Každá porce piti se připravuje zvlášť v keramické nádobě s pokličkou o objemu asi 0,8 l. Porce masa, nadrobno nakrájená cibule, švestky a hrách vložíme do nádoby a zalijeme 0,5 l vařicí vody, přikryjeme pokličkou a psotavíme na 30-40 minut do středně teplé trouby. Pak přidáme na čtvrtinky nakrájené brambory, sůl,pepř a dusíme v troubě dalších 30-40 minut. Poté vložíme do polévky koriandr, petřelku a mateřídoušku a na 2-3 minuty ještě postavíme do trouby. Zvlášť si připravíme nálev šafránu. 0,1 g na 1,2 dl vařící vody. Na každou porci přijde půl lžičky šafránového nálevu. Nemáme-li šafrán, ochutíme rajčetem
Fotky receptu Piti:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!