Postup přípravy receptu Plněná kuřecí prsa se žampionovou omáčkou:
Maso opláchneme, osušíme, naklepeme na tenký plát, osolíme a opepříme. Na plátky masa uložíme po 2 kolečkách šunky a sýra a zavineme. Na troše oleje maso prudce ze všech stran opražíme, přeložíme do zapékací mísy a polijeme výpekem a vodou nebo vývarem. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme doměkka.
Mezitím houby očistíme a nakrájíme na osminky. Na troše oleje a másla je orestujeme, podlijeme vodou, přidáme oba bujony a povaříme doměkka. Krátce před koncem trochu mouky smícháme s vodou, přimícháme do omáčky, necháme projít varem, dle potřeby dochutíme pepřem, solí, citronem a nakonec v omáčce necháme rozpustit tavený sýr.
Maso překrojíme, dáme na talíř a přelijeme houbovou omáčkou. Podáváme s rýží a zeleninou.
Když máme radši smetanové omáčky, přilijeme sladkou trvanlivou smetanu /30%/ a pak ještě dochutíme.