Použité suroviny receptu Plněná kuřecí roláda v remosce:
2 hrsti petrželky
| 1 kuře
| 100 g kuřecí šunky
| 100 g másla
| 300 g mražené kuřecí sekané
| sůl a pepř
| vývar
Postup přípravy receptu Plněná kuřecí roláda v remosce:
Mraženou kuřecí sekanou necháme rozmrazit. Petrželku jemně usekáme a rozdělíme na dvě části. Kuře vykošťujeme od hřbetní části tak, aby vznikl celistvý plát kůže s masem.
Plát masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme částí usekané petrželky a poklademe plátky šunky. Na takto připravené kuře rozprostřeme syrovou sekanou. Okraje plátu přehneme a řádně spojíme jehlami.
Remosku vymažeme máslem, vložíme kuřecí roládu a pečeme za občasného podlévání vývarem dozlatova. Potom roládu vyjmeme, odstraníme jehly a nakrájíme na porce. Do vypečené šťávy vmícháme druhou část usekané petrželky a krátce prohřejeme.
Plněnou kuřecí roládu na talíři přelijeme šťávou. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.