Použité suroviny receptu Plněná zelenina s feta sýrem:
2 větší červené papriky
| 2 větší rajčata
| 4 menší lilky
| 2 cibule
| 2-3 stroužky česneku
| svazek petrželové natě
| 1 lžička sušené máty
| mletý pepř a sůl, mletá skořice, nové koření
| 5 lžic oliv. oleje
| hrst černých oliv
| 200 g fety
Postup přípravy receptu Plněná zelenina s feta sýrem:
Zeleninu rozkrájíme, zbavíme semeníků a z rajčat a lilků odstraníme dužinu. V hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje a zpěníme česnek a cibulku. Přidáme dužinu z rajčat a lilků a opékáme. Okořeníme, osolíme, přidáme olivy a ještě chvilku prohřejeme.
Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a sýr a směsí naplníme zeleninu. Rozložíme na plech potřený zbytkem oleje, podlijeme a pečeme v rozpálené troubě ve 240 stupních asi půl hodiny.
Fotky receptu Plněná zelenina s feta sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!