Postup přípravy receptu Plněné bramboráky po kaplicku:
Hlávkové zelí očistíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky. V kastrole rozpustíme lžíci sádla nebo tuku a necháme na něm zpěnit jemně nasekanou cibuli. Přidáme nakrájené zelí, zalijeme skleničkou vody, osolíme, přidáme trochu kmínu a cukru a dusíme pod pokličkou doměkka za občasného promíchání. Před odstavením dochutíme podle potřeby cukrem a octem. Uzené maso uvaříme doměkka a rozkrájíme na 4 plátky.
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemné nudličky, přidáme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku, hladkou mouku a důkladně promícháme. Na rozpáleném oleji usmažíme bramboráky - celkem 8 ks.
4 hotové bramboráky rozložíme na talíře, rozdělíme na ně dušené zelí, položíme plátek uzeného masa a přikryjeme zbylými bramboráky. Plněné bramboráky podáváme ihned po upečení, dokud jsou křupavé