Postup přípravy receptu Plněné slavnostní kuřecí závitky:
Kuřecí prsa (300 g) v kuchyňském robotu rozmělníme na kaši.
Očištěné a peciček zbavené chilli papričky usekáme najemno. Červenou cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na malém množství oleje. Do kuřecí mleté směsi vmícháme vejce, vychladlou orestovanou cibuli, pokrájené chilli papričky, ochutíme solí, opeříme a necháme 15 minut v chladu rozležet.
Mezitím si připravíme z kuřecího masa a slaniny základ rolády. Kuřecí prsa (500g) omyjeme, osušíme, naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.
Na papír nebo fólii rozložíme plát alobalu tak, aby ze všech stran byl menší o 2 cm.
Na alobal příčně klademe plátky slaniny tak, aby se jejich okraje zčásti překrývaly. Potom na slaninu klademe plátky masa, které potřeme nádivkou. Pomocí fólie, kterou od sebe nadzvedáváme, vytvoříme roládu zabalenou do alobalu. Konce pevně uzavřeme a necháme 2 hodiny odležet v chladu.
Potom roládu ostrým nožem rozdělíme na 6 porcí, které ovážeme potravinovým provázkem. Zprudka špalky z obou stran nastojato opečeme na oleji a naležato vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a pečeme při 160 °C přibližně 40 minut.
Z hotového masa odstraníme provázky a alobal. Vypečenou šťávu zjemníme máslem a podáváme s vařenými brambory. Zdobíme usekanou petrželkou.