Postup přípravy receptu Plněný pečený vepřový bůček:
Vepřový bůček omyjeme, osušíme, prořízneme středem tak, aby vznikla kapsa. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem.Poté vymačkáme, přidáme žloutek, oloupany a prolisovaný česnek, sekanou pažitku, špetku muškátového květu, mletého pepře a soli. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Nádivkou naplníme kapsu v mase a zašijeme tak, aby náplň při úpravě nevytékala. Naplněný bůček vložíme do kastrolu, posolíme, posypeme kmínem, podlijeme sběračkou horké vody a v předehřáte troubě pečeme. Během pečení opakovaně přeléváme vypečenou šťávu a podle potřeby mírně podléváme. měkké maso vyjmeme a rozkrájíme na porce. Podáváme z houskovým nebo bramborovým knedlíkem, s vařenými bramborami nebo chlebem. Jako příloha se hodí dušený špenát, zelí, kapusta nebo saláty ze syrové či sterilizováné zeleniny.