Vložil: | LudmilaJas |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněný zelný list:
4 zelné listy
| 1000 g kysaného zelí
| 0,25 l smetany
| 2 středně velké cibule
| 350 g mletého vepřového masa
| 100 g slaniny
| 50 g rýže
| 2 ks vejce
| 2 lžíce sádla
| 2 lžíce hladké mouky
| sladká paprika,sůl
Postup přípravy receptu Plněný zelný list:
Slaninu pokrájíme na kostičky, opražíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Připravíme si náplň z mletého vepřového masa promíchaného s napolo dušenou rýží a vejci. Obě směsi smícháme, osolíme a opaprikujeme. Zelené listy spaříme, poklademe náplní, stočíme a upevníme kovovýmí jehlicemi. Závitky vložíme do teflonového rendlíku, přidáme kysané zelí a zalijeme vodou. Dusíme do měkka. Z nakrájené cibule, mouky a sádla připravíme světlou jíšku, do které na závěr přidáme sladkou papriku. Závitky vyjmeme, dušené zelí zahustíme jíškou a krátce povaříme. Na talíři přelijeme plněný zelný list kyselou smetanou.
Fotky receptu Plněný zelný list:
Fotky vložil: tvackova1,vilka