Použité suroviny receptu Podolské tvarohové tlapičky:
250 ml vody
| špetka soli
| 250 ml studeného mléka
| 2 sáčky bramborové kaše
| 2 ks vejce
| 250 g tvarohu
| 40 g cukru
| 50 g rozinek
| 2 lžíce nasekaných mandlí
| trochu citronové kůry
| 2 lžíce mouky
| 40 g másla
Postup přípravy receptu Podolské tvarohové tlapičky:
Vodu svaříme se solí. Hrnec sejmeme ze sporáku a přilijeme mléko. Vařečkou opatrně vmícháme MAGGI Bramborovou kaši. Necháme cca 1 minutu nabobtnat a ještě jednou promícháme. Přidáme vejce, tvaroh, cukr, rozinky, mandle a citrónovou kůru. Vše zpracujeme ve vláčné těsto. Z hmoty vytvarujeme 14 tlapiček (placiček).
Obalíme v mouce a pečeme na másle po obou stranách dozlatova.
Podolské tvarohové tlapičky posypeme skořicovým cukrem a podáváme s jablečným kompotem.
Fotky receptu Podolské tvarohové tlapičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!