Vložil: | Lucie10 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Čočková polévka s uzeninou a celerem:
2 lžice rostlinného oleje
| 3 klobásy nakrájené na kolečka
| 2 velké mrkve nakrájené na kostky
| 1 velká cibule nasekaná na drobno
| 1 stonek řapíkatého celeru nakrájený na kolečka
| 2 utřené stroužky česneku
| 2 lžice sekané petrželky
| 220 g červené čočky
| 400 g konzervovaných rajčat
| 1 bobkový list
| 1 litr hovězího vývaru
| sůl
| mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Čočková polévka s uzeninou a celerem:
Ve větším hrnci rozehřejeme olej a 5 minut na něm za občasného míchání opékáme kolečka uzeniny. Pak je vyjmeme a necháme na ubrousku osušit.
Odlijeme přebytečný tuk tak, aby nám zůstala 1 lžíce, a nasypeme do hrnce mrkev, cibuli, celer, česnek a petrželku. Při mírnější teplotě zeleninu necháme asi 5 minut osmahnout.
Přidáme čočku, rajčata, bobkový list, vývar a kolečka klobásy. Přivedeme k varu, pak teplotu zmírníme a pod pokličkou pomalu vaříme asi 40 minut, dokud čočka nezměkne. Vyjmeme bobkový list a dochutíme polévku solí a pepřem. Podáváme ve velkých zahřátých šálcích nebo miskách na polévku se sezamovými tyčinkami.
Fotky receptu Čočková polévka s uzeninou a celerem:
Fotky vložil: Natural,jirajanka,MichelePrg,BADAČA,damami,cudovluc