Vložil: | saskijka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí gulášová polévka s lečem a bramborem:
1 bal. gulášové svačinové polévky
| 1 lžička sladké papriky
| 2 cibule
| 1 hovězí žebro s kostí
| 2 masoxy
| 1 lžička gulášové koření
| 5 str. česneku
| 1 lečo
| chilli
| 1 kg brambor
| dle potřeby majoránka
| pepř
| 3 lžíce oleje
| jíška
| voda
| pečivo
Postup přípravy receptu Domácí gulášová polévka s lečem a bramborem:
Cibuli a česnek očistíme a oboje nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Když je hotová, zasypeme ji lečem a necháme spařit. Přidáme maso a vše orestujeme. Do základu polévky přidáme všechno koření kromě majoránky. Gulášovou polévku zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Podle potřeby doléváme vodou, která se vyvaří. Můžeme také vařit v tlakovém hrnci. Během toho si připravíme brambory.
Měkké maso vyndáme z polévky a necháme vychladnout. Do polévky dolijeme podle potřeby vodu, přidáme masox a gulášovou polévku (svačinová), brambory a necháme 15 minut povařit. Maso nakrájíme a přidáme do polévky. Gulášovou polévku podle chuti zahustíme hotovou tmavou jíškou a ochutíme majoránkou. Již jen krátce povaříme.
Gulášovou polévku podáváme s jakýmkoli pečivem.
Fotky receptu Domácí gulášová polévka s lečem a bramborem:
Fotky vložil: ronecek,Carlos,Natural,Mangovka,uschi3,piskotik