Použité suroviny receptu Gulášová polévka z brambor :
500 g brambor
| 200 g uzené klobásy
| 70 g sádla
| 35 g hladké mouky
| 3 stroužky česneku
| 1 cibule
| kmín
| sůl
| sladká paprika
| 1 a 1/2 kostky masoxu
| majoránka
Postup přípravy receptu Gulášová polévka z brambor :
Na polovině tuku osmahneme cibulku rozkrájenou nadrobno. Přidáme kmín, sůl, papriku a pepř a v tomto základu osmahneme na kostky nakrájené brambory. Když se brambory osmaží, zalijeme je vývarem a vaříme doměkka. Na tuku si z hladké mouky připravíme jíšku. Než brambory zcela změknou, přidáme ji do polévky. Před koncem varu přidáme ještě na kolečka nakrájenou klobásu, přimícháme utřený česnek a podle chuti polévku dokořeníme majoránkou.
Olga Šubrtová - Brambory v kuchyni pro štíhlou linii