Postup přípravy receptu Gumbo s krevetami:
Ve větším hrnci rozpustíme máslo a na středně velkém ohni podusíme 5 minut cibuli s paprikou tak, aby nezhnědly. Přidáme mouku a česnek a dusíme ještě minutu.
Postupně vmícháme vývar, polovinu petrželky, tymián, šunku, rajčata a sayenský pepř. Za stálého míchání přivedeme k varu, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem asi 10 minut. Přidáme okru, znovu zakryjeme a pomalu vaříme dalších 10 minut.
Rýži nasypeme na pařák nebo do kovového sítka. Zmražené krevety vmícháme do polévky a na hrnec položíme pařák s rýží. Zakryjeme a vaříme 5-8 minut, aby se rýže i krevety prohřály. Během vaření polévku i rýži dvakrát promícháme
Rýži rozdělíme do talířů a přelijeme polévkou. Posypeme zbytkem petrželky a podáváme