Postup přípravy receptu Hovězí polévka s kukuřicí:
V míse smícháme sójovou omáčku, sherry a hnědý cukr. Přidáme proužky hovězího masa a hodinu necháme marinovat.
Marinádu slijeme a uschováme. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a proužky masa 3 minuty smažíme mírně do hněda. Pomocí sítové naběračky přeložíme maso na talíř.
Do kastrolu přidáme cibuli, česnek, kukuřici a houby a necháme 3 minuty osmahnout. Přilijeme vývar, rajský protlak, zbylou marinádu, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, smížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut vařit.
Promísíme máslo s moukou, až vznikne kašička, a přimícháme ji do polévky. Za stálého míchání uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a vmícháme do polévky proužky masa. Vaříme asi 3 minuty, dokud polévka mírně nezhoustne a maso se neprohřeje. Podáváme s čerstvým pečivem.