Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Jemná květáková polévka:
200 g květáku
| 3 brambory
| 1 menší mrkev
| 1 litr vývaru
| 1 lžíce másla
| 2 lžíce mouky
| dle chuti: muškátový oříšek
| dle chuti: pepř, sůl a zelená petrželka
Postup přípravy receptu Jemná květáková polévka:
Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme, mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Vývar uvedeme do varu a vhodíme do něj květák, brambory a mrkev. Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme přibližně dvacet minut. Máslo rozpálíme, dáme do něj mouku a uděláme světlejší jíšku, kterou přidáme do květákové polévky a chvíli povaříme. Na konci ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, promícháme a podáváme. Na talířích květákovou polévku posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
Fotky receptu Jemná květáková polévka:
Fotky vložil: MichelePrg,Vikitorie,cudovluc,Mangovka,Nandiči