Vložil: | Lucie10 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka z holubů:
60 g másla
| 1 velká nasekaná cibule
| 4 holubi po 200 - 250 g
| 2 velké mrkve nakrájené na kostičky
| 2 stonky řapíkatého celeru nakrájené na kolečka
| 1 nakrájený pórek
| 6 rozdrcených kuliček jalovce
| 1 bobokový list
| 100 g polévkové směsi
| 1,5 litru drůbežího vývaru
| sůl
| mletý černý pepř
| 1-2 lžíce whisky
Postup přípravy receptu Polévka z holubů:
1) Ve velkém těžkém hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm na mírném ohni podusíme do měkka. Přidáme holuby a 10 minut je za častého otáčení opékáme, dokud ze všech stran nezhnědnou.
2) Přidáme mrkev, celer, porek, bobkový list, chlebovou strouhanku a vývar. Přivedeme do varu. Pak zmírníme teplotu, hrnec částečně zakryjeme a mírným varem vaříme asi 1/2 hodiny. Holubí maso musí být úplně měkké.
3) Odstavíme polévku z plotýnky a odstraníme bobkový list. Holuby vyjmeme a necháme na talíři mírně zchladnout.
4) Jakmile holubi dostatečně vychladnou, obereme maso z kostí a nakrájíme ho na malé kousky. Maso vrátíme zpátky do polévky a opět přivedeme k varu. Dochutíme solí a trochou pepře, přidáme pár lžiček whisky.
Dobrou chuť.
Fotky receptu Polévka z holubů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!