Použité suroviny receptu Špenátová polévka s vejci:
20 g másla
| 1 lžice hladké mouky
| 1 1/4 l vody
| 1/2 kostky masoxu
| 200 g špenátu
| 1/8 l sladké smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 vejce vařená natvrdo
Postup přípravy receptu Špenátová polévka s vejci:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme převařenou teplou vodou, rozšleháme, přidáme polovinu masoxu a povaříme.
Pak vložíme nejlépe čerstvě nakrájený a uvařený špenát, pokud nemáme po ruce, nahradíme špenátem zmrazeným, povaříme. Polévku osolíme a opepříme.
Nakonec zalijeme smetanou a opět povaříme. Na talíři uvařená vejce upravíme pokrájením na dílky nebo hrubým nasekáním. Zalijeme polévkou.