Vložil: | jit |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Zeleninová polévka s vaječnou jíškou:
20 dkg zeleniny - porek, mrkev, celer, petržel, kapusta
| 3 dkg másla
| 1 kostka masoxu
| petrželová nať
| kmín
| voda
| Jíška:
| 5 dkg másla
| 1 vejce
| 5 dkg hladké mouky
Postup přípravy receptu Zeleninová polévka s vaječnou jíškou:
Do hrnce dáme máslo, očištěnou, drobně nastrouhanou kořenovou zeleninu, kapustu a pórek nakrájený na jemné nudličky. Krátce, asi 1-2 minuty osmažíme. Přidáme vodu, kmín a masox, přiklopíme poklicí a vaříme 20 minut. Pak polévku zahustíme vaječnou jíškou, vypneme zdroj tepla, přiklopíme poklicí a necháme ještě několik minut povařit. Před podáváním vložíme do polévky jemně nakrájenou petrželovou nať.
Vaječná jíška: v rendlík si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, do mírně prochladlé jíšky klepneme vejce a mícháme znovu na mírnm ohni, až se vajíčko srazí.
Fotky receptu Zeleninová polévka s vaječnou jíškou:
Fotky vložil: Natural,MichelePrg,uschi3,Dadulina