Očistíme pórek a nakrájíme ho na kolečka. Cibuli posekáme a necháme ji zpěnit na polovině másla. Přihodíme pórek a asi 4 minuty opékáme. Pak přilijeme bílé víno a vývar, přiklopíme pokličkou a vaříme 15 minut. Brambory umyjeme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přisypeme k pórku a vaříme ještě 10 minut. Pak zeleninu scedíme a tekutinu zachytíme. Na druhé pánvi zahřejeme zbytek másla, zaprášíme ho moukou, necháme zezlátnout a za stálého míchání rozředíme mlékem a vývarem z pórku a brambor. Chvíli povaříme, osolíme, opepříme a několikrát strouhneme z muškátového oříšku. Omáčku smícháme se zeleninou. Klobásy vložíme do horké osolené vody a za mírného varu je ohřejeme. Klobásy s pórkovou kaší můžeme posypat čerstvými zelenými bylinkami.
Fotky receptu Pórková kaše s klobásou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!