Použité suroviny receptu Dušené kedlubny s ředkvičkami:
4 malé kedlubny
| 2 svazky ředkviček
| 2 lžíce másla
| 1/2 kostky masoxu
| 1 lžíce hladké mouky
| petrželka dle potřeby
| 3 - 4 lžíce smetany
| sůl dle chuti
| koření kari dle chuti
| muškátový květ dle potřeby
| voda dle potřeby
Postup přípravy receptu Dušené kedlubny s ředkvičkami:
Ředkvičky omyjeme, kedlubny oloupeme a vše rozkrájíme na plátky. Osmahneme na másle, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem z kostky masoxu, osolíme a podusíme. Před koncem tepelné úpravy okořeníme muškátovým květem, kořením kari a přilijeme smetanu. Hotový pokrm bohatě posypeme omytou sekanou petrželkou.
Podáváme k vařenému masu či vařeným vejcím.
Fotky receptu Dušené kedlubny s ředkvičkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!