Postup přípravy receptu Provensálská kuřecí stehýnka se zeleninou a žampiony:
V misce smícháme 2 lžíce oleje, 1lžíci provensálského koření a sojovou omáčku. Do směsi vložíme stehýnka a necháme marinovat přes noc.
Druhý den stehýnka vyndáme z marinády a opečeme ze všech stran na zbytku oleje, osolíme. Přendáme do remosky a dáme péct. Do výpeku v pánvi přidáme marinádu a v ní podusíme zeleninu nakrájenou na drobné kousky- kořenovou zeleninu, pórek, fazulové lusky, hrášek. Chvíli před dopečením stehýnek k nim přidáme i zeleninu.
Na másle podusíme nakrájené žampiony. Uvaříme brambory, nakrájíme na plátky, přidáme k žampionům krátce opečeme, posypeme zbytkem provensálského koření. Na talíř dáme stehýnka a úhledně je obložíme zeleninou, žampiony a plátky brambor. Můžeme posypat zelenými bylinkami dle chuti.