Postup přípravy receptu Pstruh Pueblo s mango-avokádovou salsou:
Chilli zlehka opečeme na suché pánvi (nespálit!), zbavíme semen a stopek a rozdrtíme v hmoždíři, česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, smícháme v misce společně s chilli a ostatními přísadami, touto marinádou potřeme ryby a necháme alespoň hodinu uložit. Očištěné ryby pak každou zvlášť zabalíme do pečícího papíru a pak do alobalu, zbývající marinádu rovnoměrně rozdělíme do balíčků s rybou. Takto připravené pečeme asi při 220°C cca 25 min., podle velikosti ryby. Ryby pečené tímto způsobem zůstanou krásně šťavnaté. Rozbalte a podávejte posypané posekaným koriandrem. Salsa: mango a avokádo vypeckujte a nakrájejte na malé kostičky, přidejte jemně posekanou cibuli a mátu a ostatní ingredience, promíchejte a nechte v chladu uležet.
Podávejte s ohřátými pšeničnými tortillami, mango-avokádovou salsou, zakysanou smetanou a ledovým salátem. Nejlépe když oberete masíčko (pokud použijete filety, práci si ulehčíte) a zabalíte jej do tortilly spolu s vrstvou salsy, smetany a salátu.