Postup přípravy receptu Ptáčky s kari omáčkou:
Plátky vepřového masa řádně rozklepeme z obo stran, osolíme a opepříme. Z jedné strany pomažeme hořčicí a vložíme čtvrtku cibule, jednu menší rozkrojenou sterilovanou okurku, půlku párku, poté plátek zarolujeme a ovážeme potravinářskou nití, aby se nám ptáček nerozbalil. Do hrnce připravíme trochu oleje, rozpálíme a vložíme čtyři zabalené ptáčky, orestujeme z obou stran a zalijeme vodou tak, aby v ní ptáčky byly ponořené. Přidáme jednu kostku maggi bujónu a necháme chvíly vařit. Pak ptáčky vyjmeme, přilijeme asi 1/3l vody, přidáme 2-3 kávové lžičky kari koření a dosolíme dle chuti. Necháme chvíli vařit, mezitím z vody a hladké mouky připravíme jíšku, tou omáčku zahustíme. Když je omáčka zahuštěná vložíme do ni ptáčky a vaříme přiklopené poklicí asi 10 minut. Podáváme s rýží.