Postup přípravy receptu Pudinkovo-tvarohový banánový dezert:
Z půllitru mléka uvaříme vanilkový pudink podle návodu na sáčku. Vylijeme jej po uvaření do jedné větší misky a pečlivě přikryjeme povrch potravinářskou smršťovací fólií, aby se nevytvořila krusta na povrchu. Pudink bude stydnout pomaleji, položíme jej proto na hodně chladné místo (v zimě třeba za okno na parapet). Mezitím šlehačem našleháme 250 g měkkého tvarohu s moučkovým cukrem, ten přidáváme podle chuti. Banán oloupeme a nakrájíme na jemno a zašleháme do tvarohu. Šleháme a ochutnáváme - výsledný krém by měl být sladký s nádechem banánové chuti. Když pudink vystydne, vmícháme jej do našlehaného tvarohu. Opět ochutnáme a případně přisladíme.
Podáváme s piškoty, čokoládovými hoblinkami, šlehačkou, s ovocným salátem, kompotem, se zmrzlinou nebo jen tak. Místo normálního cukru do pudinku můžeme použít i vanilkový cukr.