Použité suroviny receptu Ragú z kerblíku se šunkovými knedlíčky:
knedlíčky
| 200 g syrového uzeného libového masa
| 200 g vařeného uzeného
| 3 plátky veky bílé
| 1 cibule malá
| 1 vejce
| pepř
| zelenina
| 500 g brambor
| 2 hrsti kerblíku
| 1/4 l mléka
| 1/4 l vývaru
| 400 g pórku
| sůl
Postup přípravy receptu Ragú z kerblíku se šunkovými knedlíčky:
Syrové a vařené maso umeleme. Střídku z veky navlhčíme vodou a vymačkáme.
Cibuli posekáme na kostičky.
Střídku, cibuli, vejce a maso smícháme, ochutíme a mokrýma rukama tvarujeme malé knedlíčky.
Zavařujeme je do vařící vody a necháme 12-15 minut "táhnout" (to je "vařit" těsně pod bodem varu)
Brambory nakrájíme na cca 1 cm velké kostičky. Uvaříme v osolené vodě.
Kerblík nasekáme.
Rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku (zásmažku). zalijeme ji mlékem vývarem a cca 5 min povaříme.
Pak do ní přidáme kerblík.
Pórek nakrájíme na tenká kolečka a zpěníme na zbylém tuku.
Do omáčky přidáme uvařené brambory a knedlíčky.
Společně prohřejeme a těsně před podáváním přimícháme i podušený pórek.
Fotky receptu Ragú z kerblíku se šunkovými knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!