600 g kuřecích prsíček
| sůl
| pepř
| 100 g anglické slaniny
| 2 cibule
| vegeta
Postup přípravy receptu Ražniči z kuřecího masa:
Omyté maso nakrájíme na plátky asi 3,5 x 7 cm. Na prkénku rozložíme a lehce rozklepneme. Po jedné straně osolíme a po druhé straně dáme vegetu. Mírně opepříme. Na každý kousek masa položíme plátek slaniny, přeložíme a napícháme na 3 jehly. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Dno pekáčku vyložíme zbylou slaninou, přidáme pár kapek oleje a zasypeme rovnoměrně nakrájenou cibulkou. Na cibuli položíme jehly s masem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Průběžně obracíme a podle potřeby podlijeme vodou. Hotové maso vyjmeme a šťávu zaprášíme trochu moukou, podlijeme a necháme povařit.