Postup přípravy receptu Rizoto s rybou a čekankou:
Rýži propláchneme horkou vodou a necháme v sítu pořádně okapat. Uvaříme si vývar, necháme na mírném ohni vřít a rozmícháme v něm šafrán. Ve větším kastrole rozehřejeme lžíci másla, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme rýži a za stálého míchání ji osmahneme, až zrnka zbělají. Rýži zalijeme vínem, promícháme a víno necháme odpařit. Zalijeme částí vroucího vývaru se šafránem a vaříme za občasného míchání, až se vývar vstřebá do rýže, potom teprve postupně přiléváme zbylý vývar, dokud rýže není měkká, ale pevná. Do uvařené rýže vmícháme parmazán a zbylé máslo. Necháme 2–3 minuty odstát. Papriku nakrájíme na tenké proužky. Čekanku podélně rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, vykrojíme tuhý hořký střed ve tvaru klínku a lehce osolíme. V pánvi rozpálíme olej, vložíme rybí filety, osolíme a okořeníme pepřem a bylinkami a pečeme nejdříve z jedné strany asi 4 minuty. Rybu otočíme, do pánve přidáme proužky papriky a čekankové puky a společně dopečeme. Zeleninu během opékání obracíme. Nakonec rybu i zeleninu zakapeme citronovou šťávou a podáváme s rizotem.