Postup přípravy receptu Rumové řezy ze zbylého cukroví :
Ušleháme žloutky s cukrem a horkou vodou do pěny, přidáme mouku s práškem a nakonec vmícháme sníh z bílků. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ve vyhřáté troubě dorůžova asi 10 min na 170 °C - prostě klasický piškot (můžete zvolit i jiný, váš oblíbený). Rozdělíme ho na 2 poloviny. Jednu pokapeme rumem (pro abstinenty nebo děti šťávou) a rozetřeme na ní připravenou směs, přiklopíme druhou polovinou, rovněž pokapeme a zatížíme. Necháme v chladu uležet. Povrch můžeme polít čoko nebo citronovou polevou, nebo jen pocukrujeme. Směs dohladka vymícháme z rozstrouhaného nebo umletého zbylého vánočního pečiva (případně bábovky atd.), džemu a rumu naředěného vodou.
Místo rumu můžeme použít ovocnou nebo citronovou šťávu nebo šťávu z kompotu (ten můžeme rovněž přidat), dále můžeme přidat rozinky, kandované ovoce, ořechy, čokoládu nebo kávu, atd. - prostě fantazii se meze nekladou.
Pokud máte zbytků méně, můžete 2/3 piškotového plátu vyložit formu srnčího hřbetu, naplnit směsí a zbylou třetinou uzavřít.