Postup přípravy receptu Rumové řízky:
Kuřecí plátky omyjeme, osušíme, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji z obou stran prudce orestujeme. Pak je vyjmeme a do výpeku vložíme na nudličky pokrájenou šunku, kousky ananasu, na kolečka pokrájený pórek a na kostičky pokrájenou slaninu. Vše promícháme a důkladně prohřejeme.
Připravíme si 4 pláty alobalu, na každý plát položíme kuřecí řízek, poklademe směsí, navrch položíme kousíček másla, pokropíme rumem a alobal pečlivě uzavřeme, aby šťáva nemohla vytéct.
V horké troubě při teplotě 250 °C., nebo na grilu pečeme asi 20 minut. Před podáváním alobal otevřeme a každou porci zasypeme nastrouhaným sýrem.
Rumové řízky podáváme s hranolky nebo kroketami, doplníme zeleninovým salátem.