Postup přípravy receptu Rybářova žemle:
Brambory uvařte ve slupce a oloupejte. Jablka rozkrojte na čtvrtky, zbavte jader, ředkvičky očistěte a omyjte. Vše, včetně rybího masa a sladkokyselé okurky, nakrájejte na drobné kostičky. Oloupanou cibuli a kapary jemně rozsekejte, smíchejte s olejem a citronovou šťávou, osolte, dochuťte a přidejte k připravené rybě a ostatním surovinám. Vydlabanou žemli i seříznutý vršek položte na rošt vyhřáté trouby a rozpečte. Nechte vychladnout, naplňte salátem, posypejte na drobno nakrájenou pažitkou, přidejte víčko a okamžitě podávejte. Pikantní salát v žemli je vydatnou a oku lahodící svačinou. Žemle připravujte těsně před konzumací, aby zůstaly křupavé a nerozmočily se od salátu. Nemáte-li vyšší kuchařské ambice, můžete pochopitelně použít i hotový kupovaný salát. Klesnete sice poněkud v očích svých konkurentek, ale ušetříte čas a to také není k zahození.