Použité suroviny receptu Rybička v petrželové strouhance:
600 g pangasius (nebo jiná ryba)
| sůl
| svazek petrželky
| 1/2 bochníku toustového chleba
| 80 g sýra (cihla nebo parmazán)
| 2 vejce
| 2 lžíce mléka
| 2 lžíce rozpuštěného másla
| 2 lžíe olivového oleje
Postup přípravy receptu Rybička v petrželové strouhance:
Rozmixujeme petrželku, přidám chleba a sýr a rozmixuji na drobky. V misce rozšlehám vejce a mléko. Rybu osolím, obalím ve vajíčku a v ochucené strouhance. Strouhanku pořádné přitlačte a pokládejte na plech na pečící papír. Pokapejte směsí oleje a másla a pečte v předehřáté troubě na 250 stupňů cca 20 minut do zlatova. Je to výborná alternativa smažené ryby. Já podávám s mraženou zeleninou osmahnutou na másle.