3. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Sleď s olivami: Sledě očistíme, odkrojíme hlavy, stáhneme kůži, podélně rozpůlíme, osolíme, opepříme a narovnáme do vymaštěneného pekáčku. Ryby posypeme dušenou směsí, kterou připravíme z nadrobno ... ... …více»
|
3. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Makrela s vůní česneku: Máslo rozehřejeme, smícháme s prolisovaným česnekem, solí, petrželkou a citronovou šťávou. Porce makrel potřeme touto směsí a necháme alespoň 1/2 hodiny odležet. Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, ... …více»
|
3. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Zlaté filé: Filé necháme povolit, osolíme a opepříme ho po obou stranách. Pouze na jedné straně pak porce potřeme pastou ze strouhaného sýra, másla a hořčice. Másla nemusí být moc, jen aby se pasta dobře roztíral ... …více»
|
3. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Pečená mořská štika : Mražené plátky rozložíme na osušku a necháme podle teploty 15-30 minut mírně rozmrazit. Z mouky, kari, papriky, pepře a soli vytvoříme směs, ve které obalíme celé plátky filé. Prudce osmahneme ... ... …více»
|
3. 04. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Losos na červeném víně se špenátem a hříbky : Čtyři stejně velké filety z lososa vložíme do červeného vína a uvedeme do varu. Po té přiklopíme, snížíme teplotu a vaříme 5 minut. Pak lososí filety vyjmeme z pánve do tepla. Na 5-6 minut snížíme ... ... …více»
|
2. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Tuňák s avokádovou omáčkou: Olej našleháme s citronovou šťávou, nadrobno nakrájenou kůrou, solí a pepřem. Do této marinády přidáme kapary, vložíme tuňáka a necháme zakryté marinovat 10 minut. Mezitím připravíme omáčku. Avokáda r ... …více»
|
2. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Paella Valencia: Na pánvi rozpalte olivový olej. Nasekanou cibuli osmažte dozlatova. Přidejte pokrájené kuřecí maso a smažte, dokud není hotové, asi 15 minut. Přidejte papriku a fazole, vše promíchejte a vařte 3 až 5 ... …více»
|
2. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Rybí filé po sečuánsku: Vejce smícháme s moukou, vínem, solí a pepřem. Nakrájené filé - pokrájíme je napříč na jednotlivé porce - obalíme v hladké mouce a těstíčku. Jednotlivé kusy usmažíme v oleji a vyjmeme a necháme okapat ... …více»
|
2. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Treska smažená v sýrovém těstíčku: Rybí plátky opláchneme, osušíme a do povrchu vetřeme sůl s pepřem. Obalíme je v mouce. Přebytečnou mouku setřepeme. Rozmícháme vejce, zakysanou smetanu a parmazán. Plátky těstíčkem protáhneme. Tozehře ... …více»
|
2. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Losos po jižansku: Z poloviny dobře omytého citronu nastrouháme kůru. Filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce s nastrouhanou citronovou kůrou, rozšlehaných vejcích a ve strouhaném kokosu (jako trojoba ... …více»
|