1. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Letní rybí filé: Filé osolíme a pokapeme citrónem. Papriky, rajčata a pálivou papričku nakrájíme a podusíme na oleji s tymiánem, saturejkou, bazalkou a mátou. Mezitím na oleji opečeme rybu. Přeložíme ji na mísu, ob ... …více»
|
1. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Zlaté fille: Fillé necháme povolit, osolíme a opepříme ho po obou stranách. Pouze na jedné straně pak porce potřeme pastou ze strouhaného sýra, másla a hořčice. Másla nemusí být moc, jen aby se pasta dobře roztí . ... …více»
|
1. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Omeleta alla pugliese : Na dvou lžících oleje zpěníme cibulku a přidáme na kolečka nakrájené papriky spolu s mletou paprikou a kapary. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut a pak přidáme kousky tuňáka a povaříme dalších deset mi ... …více»
|
1. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Tuňák se sýrem: Tuňáka naporcujeme, osolíme, zakápneme citronem, olejem, sojovou omáčkou, posypeme petrželkou a za občasného podlévání pečeme v horké troubě. Před dokončením posypeme porce ryby strouhaným uzeným sýre ... …více»
|
31. 03. 2008 Ryby
Příprava receptu Losos na pomerančích a červeném víně: Filé z lososa položíme na rozprostřená pomerančová kolečka v pekáčku. Na povrch ryby vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče, osolíme, opepříme a přistrouháme trochu muškátového oříšku. Nahoru na střední ... …více»
|
31. 03. 2008 Ryby
Příprava receptu Losos se sýrovou omáčkou: Vykostěného lososa zbaveného kůže nakrájíme na proužky, které uvaříme v páře.
Omáčka: ve smetaně rozpustíme sýry - (např. eidam a vltavín, může být i trocha nivy). Hotového lososa přelijema omáčkou. ... …více»
|
31. 03. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Rybí filé zapečené: Osolené filé trochu uvaříme. Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem, opepříme a povaříme. Rybu vložíme do ohnivzdorné nádoby nebo pekáčku, zalijeme omáčkou, posypeme houbami, sýrem, strouhank ... …více»
|
31. 03. 2008 Ryby
Příprava receptu Picadily - rybí specialita: Všechny ingredience nakrájíme, zamícháme a dáme do sklenice od okurek. Konzumovat můžeme ihned, nebo salát uchováme v lednici a konzumujeme podle potřeby. ... ... …více»
|
31. 03. 2008 Ryby
Příprava receptu Medailonky z mořského ďasa na smetanovém fenyklu: Z připravené ryby nakrájíme medajlonky, 2 kusy na jednu porci. Medajlonky osolíme, jemně opepříme čerstvě mletým bílým pepřem a zakapeme citrónovou šťávou. Necháme odležet v chladu asi 1 hodinu.
Z ... …více»
|
31. 03. 2008 Ryby
Příprava receptu Úhoř vařený v bílém víně: Úhoře naporcujeme na kousky asi o 100 g, osolíme, posypeme nastrouhaným celerem a nakrájeným řapíkatým celerem, přidáme koření a zalijeme bílým vímen a vodou v poměru 1:1, aby byl úhoř dobře potopen.
... …více»
|