2. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Obložený halibut: Z ryby stáhneme kůži, vykostíme ji a nakrájíme na malé kousky.
Vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a pokrájíme.
Marinádu připravíme z citronové šťávy, do které postupně vmícháme ... …více»
|
2. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Cejn po pražsku: Cejny bez hlav osolíme a smažíme na oleji, ve kterém je na kolečka nakrájená cibule. Pokmínujeme, opepříme. Cejny necháme dostatečně vysmahnout.
Přílohy: chleba, pečivo ... ... …více»
|
1. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Dušená ryba se zeleninou: Rozmraženou tresku pokrájíme na větší kusy, pokapeme citronem a necháme chvíli odležet. Pak ji okořeníme a na olivovém oleji krátce opečeme. Přidáme cibuli, po chvíli papriku a rajčatový protlak zředě ... …více»
|
1. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Losos s limetkovým máslem: Na oleji opečte lososa, nejprve 5 až 6 minut kůží dolů, aby byla hezky zlatavá a křupavá. Pak maso otočte a osmažte z druhé strany, teď už stačí asi jen 2 minuty. Vyjměte z pánve a dejte stranou. Do p ... …více»
|
1. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Rybí filé podle Saskie Burešové: Filé osolíme, po chvíli osušíme a znovu osolíme. Vejce rozšleháme s pepřem, vložíme filé a necháme v chladu odležet asi 2 až 3 hodiny. Pak filé opékáme v rozhřátém oleji dozlatova. Když porce vyjmeme, ... …více»
|
1. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Zapečená treska po švédsku: Nejprve připravíme zeleninu - omyjeme a nastrouháme mrkev (najemno nebo na hrubší oka), na kolečka nakrájíme pórek a obojí osmahneme na olivovém oleji. Mezitím připravíme omáčku na zalití. Do misky dá ... …více»
|
1. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Krabí těstoviny se zeleninou: Krabí tyčinky, papriku, česnek, zelí a pórek nakrájíme nadrobno. Zprudka orestujeme krabí tyčinky, papriku, česnek, pak přidáme zelí, pórek a koření Přidáme předvařené těstoviny a promícháme. Dáme d . ... …více»
|
1. 04. 2008 Těstovinová jídla
Příprava receptu Špagety s tuňákem ve vlastní šťávě: Po otevření plechovky s tuňákem slijeme šťávu na pánev, přidáme olej a osmažíme na něm nasekanou cibulku a česnek. Přidáme rozmačkaného tuňáka. Vše podusíme 5 minut, zalijeme jogurtem, přidáme nakr . ... …více»
|
1. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Lososové filety grilované na špízu: Anglickou slaninu podélně nakrájíme na dlouhé a tenké plátky. Filety rozdělíme na porce po cca 250 g a ty ještě překrojíme na dvě poloviny. Každý díl lososího masa obalíme plátkem slaniny a napíchneme ... …více»
|
1. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr na zelenine pečený ve vlastní šťávě: Vaří se ve dvojitém pekáčku, bez jakéhokoliv podlévání, ve vlastní šťávě. Na dno se nalije troška oleje (nemusí být), na to se hustě nakrájí na kolečka cibule, dále na podél brambory, na to se položí ... …více»
|