31. 03. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr na středomořský způsob: V hlubší pánvi rozehřejte olej s vínem, vložte zeleninu a smažte cca 5-6 min. Rajčata nakrájejte nahrubo, přidejte protlak s citronem do pánve. Pak přidejte cukr a vařte 3 min. Na povrch položte v jed ... …více»
|
31. 03. 2008 Ryby
Příprava receptu Zapečený kapr s kyselým zelím a brusinkami: Na kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a lehce zpěníme. Vložíme okapané kyselé zelí, podlijeme, přidáme koření a dusíme pod pokličkou asi 40 minut. Pokud Vám v zel ... …více»
|
31. 03. 2008 Ryby
Příprava receptu Pstruh s jablečným vínem a jablky: Troubu nahřejte na 190 °C. Na dno zapékací nádoby dejte vrstvu nakrájeného fenyklu, pórku a jablek. Navrch položte pstruhy, dostatečně je osolte, opepřte a zalijte vínem. Nádobu přikryjte alobalem a d ... …více»
|
31. 03. 2008 Ryby
Příprava receptu Mořská štika v bramborách: Smícháme 1 dl olivového oleje s oreganem a vegetou. Štiku potřeme směsí a na 30 minut ji necháme odležet v lednici.
Brambory jen omyjeme a podélně nakrájíme na čtvrtky. Necháme je ponořené ve vodě.
... …více»
|
31. 03. 2008 Ryby
Příprava receptu Snídaně antikocovina: Sledě necháme okapat, vykostíme a nakrájíme na centimetrové nudličky.
Smícháme je s cibulkou, v níž byli sledi naloženi.
Paprikové lusky rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme semena a nakrájíme je na ... …více»
|
31. 03. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Řecký rybí hrnec: Matjesy osušíme. Prsty nahmatáme případné kostičky a pinzetou je odstraníme.
Každý filet rozkrojíme na 3 až 4 kousky.
Smetanu a jogurt smícháme v kameninovém hrnci nebo míse. Vložíme kousky matjes ... …více»
|
31. 03. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr na černo s mandlemi a ořechy: Kapra očistíme, nakrájíme na porce a osolíme. Na másle opečeme zeleninu, koření a porce ryby. Přilijeme pivo, přidáme povidla a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, zahustíme perníkem a vše procedíme nebo ro ... …více»
|
30. 03. 2008 Ryby
Příprava receptu Smetanové brambory s lososem a listovým špenátem: Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, přidáme vegetku a zalijeme smetanou. Filety z lososa zbavíme kůže, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme je asi 30 minut odležet ... …více»
|
30. 03. 2008 Ryby
Příprava receptu Pečený losos v oříškové krustě: Troubu předehřejeme na 200 °C. V malé misce smíchejte hořčici s máslem a medem. V jiné misce smíchejte strouhanku s pekanovými oříšky a petrželkou. Porce lososa osolte, opepřete a dejte je na slabě po ... …více»
|
30. 03. 2008 Ryby
Příprava receptu Římská treska: Na pánvi zahřejeme trochu oleje, sejmeme z ohně a přidáme strouhanku, ořechy, kůru a šťávu z 1 citronu, polovinu rozmarýnu a polovinu petrželky. Plátky ryby směsí obalíme a zapečeme v předehřáté troub ... …více»
|