Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Medailonky z mořského ďasa na smetanovém fenyklu:
8 medailonků z ďasa (celkem cca 600 gramů)
| 2 ks fenyklu
| 6 polévkových lžic zeleninového vývaru z kostky
| 1,5 dcl šlehačky
| 2 tomaty (rajčata)
| 3 polévkové lžíce oleje
| 50 g másla
| šťáva z půlky citrónu
| sekaná kudrnka
| sůl, mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu Medailonky z mořského ďasa na smetanovém fenyklu:
Z připravené ryby nakrájíme medailonky, 2 kusy na jednu porci. Medailonky osolíme, jemně opepříme čerstvě mletým bílým pepřem a zakapeme citrónovou šťávou. Necháme odležet v chladu asi 1 hodinu.
Z očištěného fenyklu nakrájíme 8 plátků, osolíme a na másle opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem a krátce podusíme, poté přidáme šlehačku a necháme zhoustnout. Rajčatům nařízneme slupku, zprudka spaříme horkou vodou a sloupneme je, rozkrojíme, zbavíme dužiny a semínek. Zbylé tomatové masíčko nakrájíme na kostičky a spolu s nasekanou kudrnkou přidáme k fenyklu.
Medajlonky z ďasa osušíme a na rozpáleném oleji opékáme z obou stran asi 5 minut. Na talíř položíme 2 ks fenyklu, na něj položíme medajlonky a přelijeme vzniklou omáčkou ze smetany s rajčaty a kudrnkou
Fotky receptu Medailonky z mořského ďasa na smetanovém fenyklu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!