Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečený kapr s kyselým zelím a brusinkami:
800 g očištěného porcovaného kapra
| 800 g kyselého zelí
| 300 g uzené slaniny
| 1 cibule
| 1 očištěná nastrouhaná brambora
| sůl, pepř, kmín
| 2 ks bobkového listu
| 100 g másla
| 4 polévkové lžíce kyselé smetany
| 80 g brusinek
| 100 g hladké mouky
Postup přípravy receptu Zapečený kapr s kyselým zelím a brusinkami:
Na kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a lehce zpěníme. Vložíme okapané kyselé zelí, podlijeme, přidáme koření a dusíme pod pokličkou asi 40 minut. Pokud Vám v zelí zbyla tekutina, slijeme ji a přidáme víno, strouhaný brambor, dobře promícháme a dle potřeby dochutíme.
Očištěný a upravený filet z kapra osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a kapra zprutka po obou stranách opečeme (pouze na barvu, nikoli dohotova).
Pečící formu vyložíme ještě teplým zelím, na něj položíme opečeného kapra, potřeme kyselou smetanou a okapanými brusinkami. Vše přikryjeme pečícím papírem a ve vyhřáté troubě pečeme při cca 200 stupních Celsia asi 15 minut.
Fotky receptu Zapečený kapr s kyselým zelím a brusinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!