Použité suroviny receptu Rýže zapečená s krůtím masem a kapustou:
200 g rýže natural
| 300 g krůtí maso
| 1 ks cibule
| 2 lžíce olej
| 600 g kapusta
| 200 ml mléko
| 4 ks vejce
| 1 ks česnek - stroužek
| sůl, mletý pepř podle chuti
| tuk na vymazání zapékací mísy
| strouhanka na vysypání zapékací mísy
Postup přípravy receptu Rýže zapečená s krůtím masem a kapustou:
Na oleji zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené krůtí maso a prudce osmahneme, osolíme, opepříme a vmícháme rýži. Podlijeme vodou a pod poklicí dusíme asi 20 minut do změknutí rýže - dle potřeby podlijeme vodou.
V osolené vodě uvařenou, okapanou kapustu nasekáme na malé kousky. Polovinu kapusty rozložíme do vymazané vysypané zapékací mísy, na ni narovnáme rýži s masem a přikryjeme zbylou kapustou.
V mléce rozšleháme vejce s prolisovaným česnekem, nalijeme na kapustu a ve středně horké troubě zapečeme při telotě 200 °C dorůžova.
Rýže zapečená s krůtím masem a kapustou se podává jako samostatné jídlo, můžeme doplnit kompotem.
Fotky receptu Rýže zapečená s krůtím masem a kapustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!